Crowdfunding op Twitter

Fotograaf Thomas Schlijper kreeg met behulp van Twitter binnen 24 uur genoeg geld bij elkaar voor het financieren van een app voor Android.
Thomas Schlijper maakt al ruim 10 jaar dagelijks een foto van Amsterdam: straatleven, gebouwen en bijzondere gebeurtenissen. Hij publiceert ze op zijn website www.schlijper.nl. Omdat zijn site niet zo goed werkt op mobiele telefoons maakte hij een iPhone app. ‘In de app kan je gewoon de laatste 100 foto’s van mijn website bekijken, full screen en zonder opsmuk,’ vertelt hij aan Priscilla Tienkamp van Dichtbij.nl.

Zijn vrienden vroegen hem of hij dat ook kon doen voor Android-telefoons en daarom plaatste hij een oproep op Twitter voor de ontwikkeling en financiering ervan. Veel reactie verwachtte hij niet: ‘Ik dacht dat mensen 5 of misschien 10 euro zouden geven, maar ze gaven gul. De meesten stortten 10 tot 25 euro, sommige 50 en één persoon zelfs 100 euro. En die wist niet eens wat Android was. Ze vond mijn foto’s gewoon te gek.’ Goed nieuws in tijden van teruglopende werkgelegenheid!

Bron: www.dichtbij.nl