Crowdfunding Poike Stomps gaat de goede kant op

Poike Stomps is bezig met het financieren van zijn project Crossing met behulp van de crowdsourcing website Voordekunst. Halverwege de looptijd is het bedrag dat Stomps vraagt al voor 42 procent binnen. Over 30 dagen hoopt hij de gevraagde 12.500 euro binnen te hebben.
Voordekunst is opgezet door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, met steun van onder meer Cultuur-Ondernemen en Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur.

UIt de toelichting van Stomps: ‘Al enige tijd werk ik aan een omvangrijk project in Europa, waarvoor ik alle Europese hoofdsteden wil portretteren! In deze hoofdsteden fotografeer ik drukke kruispunten. Dat doe ik in de huidige EU-landen, in alle kandidaat-landen en in de landen die potentiële kandidaten zijn. In totaal 40 steden.’

Zijn keuze voor kruispunten motiveert hij aldus: ‘Kruispunten zijn plekken waar je elkaar vluchtig tegenkomt, haast zonder dat je er iets van merkt.. Zo’n ontmoeting kan ook een metafoor zijn voor de ontmoeting van de diverse culturen die Europa bevolken.’

Mensen die bijdragen aan het project krijgen in ruil iets terug van Stomps, variërend van naamsvermelding tot groot afgedrukte foto’s, boeken en een tentoonstelling.

Voordekunst: Crossing door Poike Stomps