Crowdfunding voor project Zuid-Afrika van Ilvy Njiokiktjien en Elles van Gelder

Fotograaf Ilvy Njiokiktjien (eerste Fotograaf des Vaderlands) en multimedia journalist Elles van Gelder zijn in de eindfase van hun nieuwste project: One Carefree Night, over het leven in de ruige wijk Manenberg in Kaapstad. Als freelancers hebben ze nu budget nodig om hun project te laten editen en een webdoc te maken.

Daarom begonnen ze vorige maand met een crowdfunding-actie. Er is een Limited Edition print sale van het werk van Njiokiktjien, er worden lezingen en workshops aangeboden en je hebt de mogelijkheid om op de aftiteling van hun nieuwe productie te komen.

Van Gelder en Njiokiktjien brachten de afgelopen jaren tijd door in de wijk Manenberg in Kaapstad waar kinderen niet veilig naar school kunnen lopen omdat de kogels er letterlijk door de straten vliegen. Een klein groepje jongeren gaat met gevaar voor eigen leven toch naar school. Het is hun enige hoop op een betere toekomst en ze kijken uit naar hun beloning: een sprookjesachtig bal voor alle eindexamenkandidaten.

Een paar jaar geleden maakten Van Gelder en Njiokiktjien een eerdere web doc, Afrikaner Bloed, over een racistisch kamp voor jongeren in Zuid-Afrika waarvoor ze onder meer de World Press Photo Multimedia Award wonnen. Njiokiktjien en Van Gelder hebben onder meer gepubliceerd in The New York Times, Time Magazine en National Geographic. Ze werken samen onder de naam FROG IN A TENT.

Meer informatie: http://froginatent.com/crowdfunding-2/