Cursus determineren start 18 februari

De fotografie-afdeling aan de Universiteit Leiden organiseert een cursus ‘Determineren van historische fotografische procedés’.
De tekst van de oproep:

Daguerreotypie, ambrotypie, kooldruk, daglichtgelatinezilverdruk, inkjet print… Wie geïnteresseerd is in de historische ontwikkeling van de fotografische procedés, of wie enthousiast is geraakt door de tentoonstelling Fotografie! Een Bijzondere Collectie van de Universiteit Leiden, kan zich weer aanmelden voor de jaarlijkse cursus ‘Determineren van historische fotografische procedés’ in de Universiteitsbibliotheek Leiden (afdeling Bijzondere Collecties).

De diverse technieken worden behandeld aan de hand van vele prachtige originelen uit de oude Prentenkabinet-fotocollectie, waaruit momenteel een selectie te zien is in de bovengenoemde tentoonstelling in Fotomuseum Den Haag.

De cursus is vanaf dit jaar efficiënter van opzet: in plaats van op veertien donderdagmiddagen vindt de cursus plaats op zeven donderdagen van 10.00 – 16.00 uur, van 18 februari tot en met 1 april 2010. Docent is Herman Maes, fotorestaurator van het Nederlands Fotomuseum. De kosten inclusief reader bedragen € 625,-.

Voor meer informatie en aanmelding: Maartje van den Heuvel (conservator fotografie), m.e.n.van.den.heuvel@library.leidenuniv.nl, 071 527 27 92, of secretariaat@library.leidenuniv.nl.
Universiteitsbibliotheek Leiden, afd. Bijzondere Collecties, Witte Singel 27, 2311 BG Leiden, tel. 071-5272700.