Cursus fotografie verzamelen bij Foam

Op maandag 3 en dinsdag 4 september organiseren Foam Editions en Unseen een Collecting Photography workshop voor beginnende fotografieverzamelaars en geïnteresseerden, aldus een persbericht. Gedurende een avondvullend programma inclusief diner, laten drie experts uit de (internationale) fotografie wereld, Laura Noble (kunstenaar, auteur, galeriehouder), Clara von Waldthausen (foto restaurateur, eigenaar fotorestauratie Atelier) en Kai van Hasselt (kunstverzamelaar, eigenaar Shinsekai Analysis) de deelnemers kennismaken met de basiselementen van het verzamelen.
Het bericht vervolgt:

Tijdens de workshop geeft de Britse Laura Noble een introductie in de wereld van het fotografie-verzamelen, met een focus op de fotografiemarkt. Ze gaat in op de factoren die de waarde van een foto bepalen. Met haar ervaringen als galeriehouder geeft ze de deelnemers een kijkje achter de schermen. Maar er wordt niet alleen óver fotografie gepraat. De deelnemers krijgen ook de kans zelf prints te bekijken. Met handschoenen en een loepje neemt fotografie restaurator Clara von Waldthausen hen mee in de gecompliceerde wereld van de verschillende soorten fotografie-technieken én geeft zij antwoord op de vraag hoe een verzamelaar het beste zijn prints kan bewaren. Kai van Hasselt sluit de workshop af door zijn ervaringen als verzamelaar te delen met de deelnemers, waarbij successen maar ook valkuilen aan bod komen.

Unseen
De samenwerking met Unseen geeft deze worshop een extra dimensie. Met de opgedane kennis kunnen de deelnemers gelijk aan de slag tijdens de eerste editie van Unseen (de nieuwe internationale fotografie beurs op 19-23 september 2012). Daarvoor hoeven zij niet perse diep in de buidel te tasten want ook voor de bescheiden beurs is op Unseen immers een veelbelovend aanbod te koop. Bovendien ontvangen alle deelnemers aan de workshop een gratis dagkaart voor Unseen.

Praktische informatie
Datum: 3 en 4 september 2012
Tijd: 18.00 – 22.00 uur
Plaats: Foam Keizersgracht 609, Amsterdam
Prijs: € 150,00 (inclusief diner en gratis dagkaart voor Unseen)
Aanmelden: floor@foam.org

Gezien het beperkt aantal plaatsen (max. 30 personen), zal deelname op volgorde van aanmelding worden bepaald. Opgeven voor de workshop kan via: floor@foam.org. Na aanmelding ontvangt de deelnemer per e-mail een bevestiging van deelname en informatie over de betaling.