D60 nieuwe Nikon voor instappers

Pal tegenover de grote stand van Sony staat Nikon. Het bedrijf introduceert tijdens de PMA een heleboel nieuwe producten. Nieuw is bijvoorbeeld de D60. Na de populairiteit van de D40 en D40X was het logisch dat Nikon opnieuw iets voor de instappers op het gebied van digitale spiegelreflexcamera’s zou doen. De compacte D60 is uitgerust met een sensor van 10 MP en voorzien van de EXPEED processor.
Opvallende verbeteringen zijn een nieuw stofverwijderingssysteem dat uit twee delen bestaat. Een speciaal systeem voor luchtcirculatie zorgt ervoor dat er weinig stofdeeltjes door het spiegelhuis dwarrelen als de spiegel opklapt. Stof die zich toch op de sensor weet te hechten wordt volgens het beproefde trilsysteem verwijderd.

Opvallend aan de camera is het feit dat de D60 de mogelijkheid heeft om zonder computer RAW beelden te corrigeren. De gebruiker kan RAW beelden in de camera omzetten naar JPEG met de gewenste aanpassingen. Uiteraard beschikt ook deze camera over het inmiddels bekende D-Lighting om het dynamisch bereik te vergroten.

Een trend die we in steeds meer instapcamera’s zien is het feit dat ze uitgerust worden met SDHC sloten om ruimte te besparen. De D60 is op dat gebied geen uitzondering. Al met al heeft Nikon met de D40 bewezen dat ze ook in dit segment nog steeds meedraaien, al is het op z’n minst vreemd dat deze camera niet met Live View is uitgerust nu de concurrenten dat wel doen.

Dit bericht is gemaakt door de redactie van P|f, het vakblad voor fotografie en imaging waarmee PhotoQ kopij uitwisselt.
Eerdere artikelen staan op een rijtje in het
P\f blog