Dagelijks Nieuws keert terug bij Zilveren Camera

Vanaf 1 december kunnen fotojournalisten hun beste werk uit 2015 weer insturen voor de Canon Zilveren Camera. Het bestuur van de Zilveren Camera roept ook dit jaar zowel ervaren fotojournalisten als beginners op om hun beste werk in te zenden, zodat de jury een afgewogen oordeel kan vellen over de stand van zaken in het vak.

Pierre Crom won vorig jaar de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland met zijn fotoserie van de MH17-vliegramp, zo memoreert een persbericht van de organisatie.

Het bericht vervolgt:
De jury staat dit jaar onder leiding van fotografie-adviseur en curator Marc Prüst. Fotografiedeskundige Eduard de Kam controleert dit jaar op ongeoorloofde beeldbewerking. Dagelijks nieuws (enkel & serie) keert terug als aparte wedstrijdcategorie.

Inzenden staat open voor alle Nederlandse of in Nederland woonachtige en werkzame fotojournalisten.

Canon Zilveren Camera 2015

Wat wordt de beste nieuwsfoto van 2015? Is de winnende foto in het buitenland gemaakt of komt de beste nieuwsfoto uit eigen land? Tijdens de uitreiking op zaterdag 23 januari 2016 in Museum Hilversum weten we het: dan wordt bekend gemaakt wie de Canon Zilveren Camera 2015 wint. De winnaar ontvangt, naast de Zilveren Camera wisseltrofee, een bedrag van 2.500 euro.

De prijs wordt voor de 63e keer uitgereikt, met Canon als hoofdsponsor.

Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek 2015

Deze prijs beloont het fotografieproject dat met inzet van vernieuwende vormen en technieken een verhaal verbeeldt en overbrengt; middels verschillende (verbonden) media en platforms (boek, website, app, tentoonstelling et cetera). Het project moet in 2015 zijn voltooid.

Met deze prijs die voor de zesde keer wordt uitgereikt, wil het bestuur van de Zilveren Camera vernieuwende vertelvormen binnen de fotografie en in het bijzonder binnen de documentaire fotografie, aanmoedigen en belonen. De winnaar is bij voorkeur een pionier; iemand die verhaal, vorm en techniek het sterkst combineert. En daarmee nieuwe wegen voor de fotojournalistiek opent, zowel in vorm als publieksbereik. Uit de inzendingen worden drie werken genomineerd; de winnaar ontvangt een bedrag van 2.500 euro.

Inzenden

Fotografen kunnen vanaf 1 december tot en met 31 december 2015 middernacht hun werk inzenden om mee te dingen naar de Canon Zilveren Camera en de Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek.
De nominaties worden woensdag 20 januari 2016 bekend gemaakt op de website van de Zilveren Camera.

Meer informatie over inzenden en wedstrijdvoorwaarden is te vinden op www.zilverencamera.nl