De Donkere Kamer nu ook naar België

Een inspirerende avond over fotografie. Een live magazine met verhalen en projecten van fotografen. Het concept bestaat in Nederland al ruim vijf jaar en 27 edities zagen inmiddels het licht. Volgens visueel projectbureau Sluitertijd de hoogste tijd om het succesvolle concept ook naar België te halen.

Op 12 mei 2016 vindt in Antwerpen de eerste editie van ‘De Donkere Kamer’ plaats. Gasten zijn onder meer Magnum-fotograaf Carl De Keyzer, de Nederlandse fotografe Awoiska van der Molen, Antwerpenaar Jasper Leonard, De Volkskrant fotografe Sanne De Wilde en drie jonge beloftevolle fotografen die hier hun project zullen pitchen. De presentatie van de avond is in handen van Edie Peters die als mede-organisator en vaste presentator verbonden is aan de Donkere Kamer in Nederland. Hij wordt terzijde gestaan door Anna Luyten, journaliste en interviewer voor o.a. De Morgen, Knack, Humo en Vrij Nederland.

De eerste Belgische editie zal plaatsvinden in Antwerpen en wordt mede mogelijk gemaakt door ‘Born in Antwerp – Harbour of Creativity’, een prestigieus programma waarin de stad Antwerpen culturele en creatieve ondernemers voor het voetlicht brengt.

Meer in formatie en kaarten op de website van DDK Live: http://www.ddk-live.com/belgie