De favoriete foto van het Witte Huis

Het is al jarenlang een traditie in het Witte Huis om foto’s van de president op te hangen in de ‘West Wing’. Veel van deze foto’s worden keer op keer vervangen door recentere foto’s, maar er is een foto van president Obama die er na drie jaar nog hangt.

Op de foto buigt president Obama voor het 5-jarig jongetje Jacob Philadelphia om hem zijn haar te laten voelen. Het jongetje wilde graag weten of zijn haar hetzelfde zou voelen als dat van president Obama.

De foto is genomen door Witte Huis-fotograaf Pete Souza. Hij vertelt aan de New York Times: ’Als fotograaf weet je wanneer je een uniek moment te pakken hebt, maar ik realiseerde me niet dat deze foto een eigen leven zou gaan leiden. De foto werd meteen favoriet bij het personeel. Ik denk dat het komt omdat de president van de Verenigde Staten bereid was te bukken en een kleine jongen zijn hoofd te laten voelen’.

Pete Souza was in eerste instantie niet heel tevreden over de foto door de onhandige compositie. De hoofden van de ouders zijn afgesneden, Jacobs arm verduistert zijn gezicht en zijn oudere broer Isaac, is wazig. Toch is de foto volgens de New York Times een tastbaar bewijs dat president Obama een krachtig en meelevend persoon is voor veel zwarte Amerikanen.

Meer foto’s van Het Witte Huis zijn te vinden op The White House’s photostream op Flickr.

New York Times: When a boy found a familiar feel in a pat of the head of state