De Fotoprijs opengesteld voor inzendingen

De organisatie van De Fotoprijs roept jong fotografietalent op om in te zenden voor prijzen waarbij in drie categorieën 5000 euro te winnen is. Deelname aan de Fotoprijs staat open voor studenten van alle beroepsopleidingen in de fotografie.
De prijs is onderverdeeld in de volgende categorieen:

– Het Steenbergen Stipendium van € 5.000 voor de beste eindexamenstudent van de afstudeerrichting fotografie aan een erkende kunstacademie; hierbij kiest een jury de genomineerden voor deze prijs uit de eindexamententoonstellingen ter plekke

– De Verbond van Verzekeraarsprijs van € 5.000 voor de beste eindexamenstudent van andere fotografieopleidingen. Een jury beoordeeltwerk dat wordt ingestuurd waarbij de student de gelegenheid krijgt het werk te presenteren aan de jury. Daarna worden de genomineerden door de jury geselecteerd.

– De Nikonprijs van € 5.000 voor het beste fotoboek. Deze categorie staat open voor alle studenten van alle fotografieopleidingen. Een jury beoordeelt de ingestuurde boeken.

Alle genomineerde werken worden in september in het Nederlands Fotomuseum geëxposeerd, waar eind september de prijsuitreiking zal plaatsvinden in een programma met workshops, discussies en interviews.

De Fotoprijs wordt financieel gedragen door het Verbond van Verzekeraars, Nikon en de Steenbergen Stichting, daarbij ondersteund door het Nederlands Fotomuseum en net als vorig jaar is nrc.next de mediapartner.

Inzendingen voor de 2de en 3de categorie moeten uiterlijk op 2 juli 2010 bij de organisatie van De Fotoprijs binnen zijn. Binnenkort is het deelnamereglement /inschrijfformulier en andere actuele informatie te vinden op de website.

De Fotoprijs