De Moldavische Ooievaar in Arti

Het kunstenaarsinitiatief AoRTa Chisinau presenteert van tot en met 19 maart voor de tweede keer een expositie in Arti et Amicitiae Amsterdam.
De expositie Moldavski Aist (de Moldavische ooievaar) bestaat uit fotografie van Ine Lamers, Irina Grabovan (Moldavië), Toto Frima, Mark Nozeman, Tudor Bratu en Ron Sluik. Daarnaast zijn er de tekeningen van Rene Duinkerken en de Moldaviër Alexander Tinei.

AoRTa is een kunstenaarsinitiatief in Chisinau in de Oost-Europese republiek Moldova. Het is in 1999 door Irina Grabovan opgericht en wordt mede gerund door de Nederlandse kunstenaar Ron Sluik. Verschillende internationale fotografen en beeldend kunstenaars hebben de afgelopen jaren voor een langere periode gewerkt in deze, voor menigeen, witte vlek van Europa. Het initiatief beheert naast een galerieruimte, een documentatiecentrum, uitgeverij en een nieuw kunstenaarsverblijf genaamd AiR AoRTa. Daarnaast initieerden Grabovan en Sluik een leergang op de plaatselijke universiteit voor lokale kunstenaars en fotografen.

Bezoekers kunnen boeken aanschaffen die door AoRTa zijn uitgegeven met onder andere werk van Bertien van Manen, Alexander Tinei en Ulay.

Tentoonstelling Moldavski Aist
van 14 tot en met 19 maart
Arti et Amicitiae
Rokin 112
Amsterdam