Deadline Black and White Spider Awards nadert

De deadline voor de internationale competitie voor zwart-wit fotografie, de ‘Black and White Spider Awards’, ligt op woensdag 31 mei.
De organisatie, die deze prijsvraag voor de derde keer uitschrijft, wil het werken in zwart-wit bevorderen. De deelnemers, zowel professioneel als amateur, kunnen zich inschrijven in een groot aantal catergorieën. Voor de professionals zijn dat: Abstract, Advertising, Architectural, Fashion, Fine Art, Nature, Nude, People, Photojournalism,Sport, Silhouette, Still Life, Vintage (25+ years) en Portfolio Series. Amateurs kunnen meedingen in de categorieën: Abstract, Architectural, Fine Art, Nature, Nude, People, Photojournalism, Silhouette, Still Life en Portfolio Series.

De jury wordt gevormd door vertegenwoordigers van agentschappen (o.a. Magnum en VII), bladen (o.a. PDN), musea (o.a. Tate Gallery) en galeriehouders (onder wie Jurrriaan van Kranendonk uit Den Haag en Roger Szmulewicz uit Antwerpen).

Op basis van de inzendingen wordt een ‘sourcebook’ en een kalender gepubliceerd. De opbrengsten van deze uitgaven en het inschrijvingsgeld komen mede ten goede aan doelen als Amnesty International and Art For Disabled Children.

• Meer informatie over de wijze en kosten van inschrijving op: www.thespiderawards.com