December, dus inzenden voor de Zilveren Camera

Alle Nederlandse fotografen kunnen weer foto’s insturen tot 31 december middernacht voor de Zilveren Camera 2014. Op zondag 25 januari maakt presentator Wilfried de Jong in het Fotomuseum Den Haag bekend wie de beste nieuwsfoto’s en reportages van 2014 maakten.

Het bestuur van de Zilveren Camera roept ook dit jaar zowel ervaren fotojournalisten als beginners op om hun beste werk in te zenden, zodat de jury ook deze editie een afgewogen oordeel kan vellen over de stand van zaken in het vak. Inzenden staat open voor alle Nederlandse of in Nederland woonachtige en werkzame fotojournalisten.

Zilveren Camera 2014
Wat wordt de beste nieuwsfoto van 2014? Is de winnende foto in het buitenland gemaakt of komt de beste nieuwsfoto uit eigen land? Tijdens de uitreiking op zondag 25 januari weten we het: dan wordt bekendgemaakt wie de Zilveren Camera 2014 wint. De winnaar ontvangt de felbegeerde wisseltrofee die een jaar mag worden behouden en een geldbedrag van 2.500 euro.

Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek
De Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek beloont het beste fotoproject dat in 2014 is voltooid. De jury is op zoek naar een project waarbij het multimediale deel (internet, geluid, video) de essentie vormt, eventueel ondersteund door traditionele media als boeken, tentoonstellingen of publicaties in kranten en tijdschriften. Uit de inzendingen worden drie werken genomineerd; de winnaar krijgt een bedrag van 2.500 euro.

Nationale Portretprijs
Voor de Nationale Portretprijs kan niet worden ingezonden; een deskundige jury draagt vijf nominaties aan. De prijs gaat naar de fotograaf die in het afgelopen jaar het meest bijzondere portret van een Nederlander heeft gemaakt. De organisatie stelt 2.500 euro ter beschikking voor de fotograaf van de winnende foto.

Meer informatie over inzenden en de algemene voorwaarden: www.zilverencamera.nl