Den Haag stelt fotoprijs(je) in

De gemeente Den Haag heeft een jaarlijkse fotoprijs ingesteld ter waarde van 1500 euro. Zowel professionals als amateurs kunnen meedingen.
De prijs kan worden toegekend aan een individuele foto, aan een serie foto’s van een individuele fotograaf of aan een serie foto’s van diverse fotografen van bijvoorbeeld een fotovereniging. De prijs is een idee van burgemeester drs. W.J. Deetman en wethouder van Financiën en Cultuur mw. drs. L.E.J. Engering-Aarts.

Het persbericht van de gemeente:
‘Ieder jaar zal er voor de fotografieprijs een thema worden gekozen. Thema voor dit jaar is het Cultuurjaar 2004 en het voorzitterschap van Nederland van de Europese Unie (tweede helft van 2004). Immers, Europa is voor Den Haag “best belangrijk” en Den Haag is een internationale stad met een rijk cultureel leven waar het goed wonen en werken is. Met dit thema kunnen de deelnemers aan de slag. Maar ook andere foto’s die een gevoel van trots op Den Haag uitdrukken zijn van harte welkom.

Er is wel een aantal voorwaarden aan deelname verbonden. Alleen originele foto’s, zowel kleur als zwart/wit zijn welkom. Het maximale formaat van de inzending mag 18×24 cm bedragen. De deelnemer verklaart middels een formulier afstand te doen van de foto en van de rechten die op de foto berusten. Deze vervallen aan de gemeente Den Haag zodat de foto voor allerhande publicaties en andere doeleinden gebruikt kan worden.

Naast de prijs, ter waarde van € 1.500,00, wordt (een deel) van de inzendingen gepresenteerd op de internetsite van het Haags Gemeentearchief en worden de foto(‘s) in de fotocollectie van het Haags Gemeentearchief opgenomen. De directie Voorlichting en Externe betrekkingen zal de foto’s, waar mogelijk, ter profilering van Den Haag gebruiken en voor de gemeentelijke personeelsadvertenties in de Haagsche Courant en de Volkskrant. Deze foto’s zullen ook als uitgangspunt voor de jaarlijks te organiseren tentoonstelling dienen. De eerste tentoonstelling zal in december 2004 plaatsvinden.

Formulieren voor deelname kunnen schriftelijk worden aangevraagd bij het Haags Gemeentearchief.
Voor de Fotografieprijs 2004 dienen de inzendingen uiterlijk 1 november 2004 binnen te zijn.
De foto’s worden door een speciaal hiertoe benoemde commissie beoordeeld.’