Derde editie van natuurfotografie-evenement PiXperience

Op zaterdag 2 maart 2013 vindt voor de derde keer het natuurfotografie-evenement PiXperience plaats, deze keer in Pakhuis de Zwijger. Deze dag zal bestaan uit verschillende lezingen, presentaties en seminars voor iedereen met een interesse voor natuurfotografie.
Met vier parallelle programma’s wordt de natuurfotografie van verschillende kanten belicht. Het hoofdprogramma bestaat uit lezingen van natuurfotografen als Ruben Smit, Jan Vermeer en Edwin Giesbers. Daarnaast ook de presentatie van het nieuwe boek Praktijkboek Landschapsfotografie, de bekendmaking van de prijswinnaars van de jaarlijkse fotowedstrijden en tot slot een forum met Nederlandse prijswinnende natuurfotografen.

Ook het seminar programma zal verschillende facetten van natuurfotografie belichten, zoals landschapsfotografie door Bart Heirweg en Bob Luijks, vogelfotografie door Chris van Rijswijk en Paul van Hoof en Macrofotografie door Leon Baas. Het fotolezingen programma krijgt een nieuwe opzet en zal in een grotere zaal plaatsvinden dan voorgaande edities van PiXperience. De vierde pijler bestaat uit een beurs met stands van onder andere Canon, Nikon, Cameratools, Sigma, Transcontinenta, Swarowski en Birding Breaks.

Dit evenement wordt georganiseerd door Birdpix en Nederpix: Deze foto-communities brengen beoefenaars van de natuurfotografie met elkaar in contact en stimuleren, zowel voor de gevorderde als de beginnende gebruiker, de uitwisseling van kennis en vaardigheden op het gebied van natuurfotografie. Gebruikers van deze podia kunnen daartoe de foto’s van andere gebruikers becommentariëren en een waardering geven. Maar ook een bespreekonderwerp op het forum starten. Daarnaast streven zij ernaar om digitale natuurfoto’s van redelijke tot zeer goede kwaliteit aan een breed publiek tonen.Tot slot willen zij bijdragen in het beschermen van natuur in west-europa. Door de schoonheid van de natuur te tonen worden mensen overtuigd van het belang van bescherming, aldus de organisatie.

Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 2 maart 2013 van 9:30 tot 17:00. Het maximaal aantal deelnemers voor deze dag is 600.

www.pixperience.org