Detroit-verslag vrijdag op radio

Vrijdag is op Radio 1 een radioreportage te horen over de armoede in Detroit, waarin ook de overval op verslaggeefster Jacqueline Maris en fotograaf Daimon Xanthopoulos een rol speelt.
Xanthopoulos meldt per mail over de overval:

‘Ik zag ze in de verte al aankomen en vertrouwde het niet. De ene deed een muts op en daar was het te warm voor. Ik vertelde mijn collega om door te lopen en zodra we uit zicht waren, gingen we rennen naar de auto. Maar toch te laat, van twee kanten stormden ze op ons af met getrokken pistool en bivakmutsen op. Mijn camera had ik gelukkig al tijdens het rennen wegstopt en de geheugenkaart in mijn broekzak. De autosleutels had ik al in de hand en ben bij de auto gestopt met rennen en vroeg wat ze wilden. Ze hebben uiteindelijk alleen de auto meegenomen in hun haast.’

‘De carjacking at gunpoint wordt ook onderdeel van het VPRO drieluik waar ik een bijdrage aan lever. We maken van Detroit deel 2 en deel 3 een multi media (soundslide) op het internet. Uitzend data zijn woendag en vrijdag aan staande. Zie voor uitzend-info en tijden: http://weblogs.vpro.nl/buitenland/2009/04/12/driemaal-detroit-verhalen-uit-een-stad-in-vrije-val/

‘Ik was voor de tweede maal in Detroit. Ben er een reeks reportages aan het maken over het gezicht van de kredietcrisis. Ik was een reportage aan het maken voor The Cover Story en Revu magazine en de laatste week heeft een tv-ploeg me gevolgd voor het Veronica-programma Lauren verslaat. Wanneer deze precies wordt uitgezonden weet ik nog niet.’