Diana Blok exposeert in Melkweg

‘Als kind heb ik belevenissen gehad die tot mysterieuze verbeeldingen hebben geleid. In Montevideo, Uruguay, werden we regelmatig verzorgd door een vrouw die Coca heette. Zij was een mooie weelderige zwarte vrouw afkomstig uit Salvador de Bahia, Brazilië. Deze historische havenplaats heeft mij sindsdien geroepen om mijn herinneringen aan haar opnieuw te beleven. Ik wilde de magie van de relikwieën van deze oude stad herontdekken: de kloosters opnieuw zien – waar ik als kind door een Nederlandse missionaris in rondgeleid werd – vol stoffige heiligen en vleermuizen die uit de schilderijen vlogen.’
Schrijft Diana Blok in de toelichting op haar tentoonstelling in de Melkweg in Amsterdam, die tot en met 2 oktober is te zien.

• Meer over de tentoonstelling in de Melkweg (klik op Photography)

• Meer over de fotografe op haar website www.dianablok.com/