Diederik van der Donk (51) overleden

Op dinsdag 4 september, om een uur ’s nachts is de voormalige fotograaf en galeriehouder Diederik van der Donk plotseling aan een hartaanval overleden. Hij bestierde begin jaren negentig een tijd lang de Galerie 2 1/2 x 4 1/2 in Amsterdam.
Van der Donk genoot eind jaren tachtig en begin jaren negentig enige bekendheid als fotograaf. Hij exposeerde onder andere in 1991 in de groepstentoonstelling De Vierde Wand, over theater en fotografie, in de Oude Kerk te Amsterdam en in 1997 in Galerie Noorderlicht in Groningen waar hij zijn serie Een dagje in het park kon laten zien, ver voor de opkomst van Lomografie gemaakt met zijn geliefde Diana-camera, een plastic product voor 120 rolfilm (middenformaat) uit Hongkong.

Hij reisde frequent rond in Zuid-Amerika met zijn Diana. Daaruit kwam de expositie El Go voort die te zien was in Galerie 2 1/2 x 4 1.2. Hij werd in de eerste helft van de jaren negentig galeriehouder van diezelfde ruimte aan de Prinsengracht, waar hij exposities maakte met onder meer Koos Breukel, Jeroen Musch, Paul Kooiker, Ilse Frech en Alex Koeleman.

Eind jaren negentig zei hij de fotografie vaarwel omdat het hem, zoals hij het zelf omschreef, verder aan het heilige vuur ontbrak; en werd huisschilder.
Diederik van der Donk werd 51 jaar.

Noorderlicht: Diederik van der Donk – A Day at the Park