Diner

Vlak naast het Departement of Fish and Wildlife in Washington, nabij het Capitol Lake, werd op 14 januari 1970 te Governor’s Mansion House een diner gegeven. En dit is de eetkamerlamp.

Was het statige etentje zo saai dat iemand tijdens het eten de lamp maar ging fotograferen? Dat was trouwens bepaald niet eenvoudig, want met zijn flitslicht vestigde de amateurfotograaf niet alleen alle aandacht op zichzelf, ook moest hij- of zij- op de tafel klimmen om het juiste camerastandpunt te veroveren.

Gelukkig is het resultaat van deze fotocapriolen wel aardig: midden in beeld schittert de kristallen lamp in volle glorie, maar vooral haar slagschaduw lokt ons mee de ruimte in en vestigt de aandacht op de stoel naast de tuindeur. Die stoel bezit een ziel. Zijn gestalte onthult niet alleen de aard van de onzichtbare dinergasten die bij hem op schoot zitten- zelfs hun zithouding wordt verbeeld- , zelfs de geur van het menu trekt door die ene stoel onze neusgaten in. Gebraden vis en wild!

schoenendoos0
Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.