DIPP en Colour Art Photo bundelen krachten

Met de oprichting van Master Photographers Network is een nieuwe, krachtige Nederlandse vakfotografenorganisatie ontstaan, aldus een persbericht. Het netwerk is een bundeling van de verenigingen DIPP en Colour Art Photo.
Het persbericht meldt verder:

De nieuwe organisatie biedt alle ruimte aan topkwaliteit, vakmanschap, creativiteit en innovatie. Ernst Klip is benoemd tot voorzitter.

Het beste van het 20-jarige gedachtegoed van de DIPP en Colour Art dient als basis voor de nieuwe organisatie. Daarnaast ziet het bestuur het zoeken naar mogelijkheden om elkaar als fotograaf te versterken als een belangrijk speerpunt. Aanstormend talent kan leren van de ervaringen van ‘de oude rotten in het vak’ en omgekeerd kunnen de ‘routiniers’ geïnspireerd raken door de frisse ideeën van de ‘nieuwkomers’ en de laatste trends op het vakgebied.

Het komende half jaar staat in het teken van kennismaking en integratie van Colour Art- en voorheen DIPP-fotografen. Ondanks dat Colour Art zich pas per 1 januari 2013 officieel kan opheffen, krijgen de jaarlijkse bijeenkomsten op 10 september en 18 november al een gezamenlijke opzet.

Voorzitter Ernst Klip is enthousiast over zijn ‘fusieclub’: ‘Wij verwachten op deze manier elkaar snel beter te leren kennen en samen te werken aan een nieuw programma voor 2013, een nieuw communicatiebeleid, anders ingerichte fotografiewedstrijden en een vernieuwende manier van kwalificatie. Daarnaast heeft Master Photographers Network de ambitie om zich nog beter te kunnen profileren in de markt.’

Master Photographers Network op Facebook