Dirk Braeckman te gast bij Bozar

Fotograaf Dirk Braeckman presenteert een fotografische interventie geïnspireerd op het werk van de Franse schilder Antoine Watteau. Daarnaast staat ook een ontmoeting op het programma tussen Dirk Braeckman en Marc Trivier, over de invloeden op hun werk.
Braeckman legt uit hoe hij het werk van Antoine Watteau op zijn eigen hoogstpersoonlijke manier herinterpreteerde, na aanleiding van een tentoonstelling over het werk van de Franse schilder. Braeckman liet zich inspireren door de confrontatie met de Franse kunstenaar die in een tijd leefde toen fotografie nog niet bestond, waardoor er een interessante spanning ontstaat tussen twee mediums. Afwezigheid en gemis vormen een rode draad doorheen het oeuvre van Braeckman en dienen ook als invalshoek voor zijn werk geïnspireerd opWatteau.

Naast de interventie staat ook een ontmoeting tussentwee van de bekendste Belgische fotografen op het programma.Marc TrivierenDirk Braeckman zullen het hebben over deinvloeden in hun werk.Voor de eerste is de literatuur doorslaggevend voor zijn ‘blinde’ onderzoek, waarvan tijd, ruimte, het zichtbare en het spoor de kernbegrippen zijn. Zijn belangrijkste filosofische leidsman is TheodorAdorno.Dirk Braeckman zal het hebben over de invloed van schilderkunst, muziek en film bij het creëren.En in het bijzonderover fotografische technieken, pornografieen het surrealisme zoals dat van Marcel Mariën.

Bozar