Discussie in Foam over opdrachtfotografie

Het Amsterdamse fotografiemuseum Foam organiseert op woensdag 28 januari om 20 uur een rondetafelgesprek over opdrachtfotografie.

Onderwerpen die voor het voetlicht komen zijn de keuze voor de fotograaf, het vooronderzoek, het plan van aanpak, de vrijheid van de fotograaf versus het belang van de opdrachtgever, de financiering, de selectie, een eventuele tentoonstelling en de mogelijkheden tot het maken van een publicatie.

De avond is georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Forever Young’, waarin de resultaten worden getoond van de jaarlijkse fotografieopdracht die het Rijksmuseum Amsterdam met NRC Handelsblad verstrekt onder de naam ‘Document Nederland’.

De deelnemers aan het rondetafelgesprek zijn Miriam Bestebreurtje (freelance curator, publicist, lid van de Commissie Fotografie AFK), Janine Schrijver (fotograaf en degene die dit jaar de foto-opdracht ‘Forever Young’ heeft uitgevoerd), Albert van Westing (beeldend kunstenaar, momenteel bezig met een opdracht voor de ABN Amro) en Jan-Paul van der Wijk (chef vormgeving NRC Handelsblad en mede opdrachtgever ‘Forever Young’).
Gespreksleider is Edie Peters, oprichter van fotowebsite Photoq.

Reserveren: 020 5516500 of info@foam.nl
Kosten: 5 euro (Club-Foam leden gratis)