Discussieavond over Afrikaanse fotografie

Op vrijdagavond 27 juni presenteert Foam in samenwerking met het Stedelijk Museum, NCDO en het Prince Claus Fund een discussieavond over Afrikaanse fotografie. De avond zal ondermeer gaan over: actuele ontwikkelingen binnen de Afrikaanse fotografie; de eerste generatie Afrikaanse fotografen; de relatie tussen Afrika en het Westen; de receptie van Afrikaanse fotografie in het Westen en de positie van Afrikaanse fotografie binnen de hedendaagse kunst.
Deze avond biedt de mogelijkheid om een aantal internationale experts te horen praten over de ontwikkelingen van de fotografie op dit continent.

De moderator van de avond is Marc Sealy, directeur van Autograph ABP, een non-profit instelling die zich specifiek richt op ontwikkelen en uitvoeren van educatieve fotografieprojecten. Na een korte lezing door Okwui Enwezor volgt een rondetafelgesprek. Hierbij schuiven ook de ander deelnemers Mathia Diawara, hoofd van de afdeling Africa Studies van de New York University en fotografe Otobong Nkanga aan. De avond wordt afgesloten met een vertoning van de korte film ‘Landscapes Unknown II – Malick Sidibé’, een documentaire gemaakt door Melle van Essen en Riekje Ziengs over de Malinese fotograaf.

Meer informatie bij Foam