Documentaire Jan van IJken in première bij Nederlands Film Festival

Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht gaat de film Facing Animals van fotograaf / filmmaker Jan van IJken in première. Deze korte documentaire (30 min) gaat over de complexe en vaak bizarre relatie tussen mens en dier in Nederland, aldus een persbericht. De film is geselecteerd voor deelname aan de Debuut Competitie en de Gouden Kalveren Competitie.
Het persbericht vervolgt:

Waarom willen we miljoenen dieren in de bio-industrie niet zien, terwijl we andere dieren vertroetelen en bijna vermenselijken? In de film Facing Animals zijn varkens, kippen, koeien en honden de hoofdrolspelers naast de mens. We zien de wereld vanuit het perspectief van het dier: kuikens worden op een lopende band gegooid, een dame knuffelt een koe in een weiland, een boer brandt de staartjes van biggen af in een donkere stal, honden worden gezegend in de kerk. De prachtige, confronterende beelden nemen de kijker mee op een achtbaan van emoties.

Facing Animals is de debuutfilm van regisseur Jan van IJken. Als fotograaf publiceerde hij 3 fotoboeken: A touch of Divinity, New Neighbours en Dierbaar. Dit laatste fotoproject was een opdracht van Rijksmuseum/NRC Handelsblad. Zijn werk is veelvuldig gepubliceerd en tentoongesteld in binnen- en buitenland.

Vertoningsdata Facing Animals:
zaterdag 29-09-2012 om 14:00 uur in Hoogt 1, Utrecht (Première)
woensdag 03-10-2012 om 22:15 in Wolff City 3, Utrecht
donderdag 04-10-2012 om 19:45 in Louis Hartlooper Complex 3, Utrecht

De film is inmiddels ook geselecteerd voor een aantal buitenlandse filmfestivals: Split Film Festival in Kroatië, Vancouver International Film Festival in Canada en Tokyo International Film Festival in Japan.

www.facinganimals.com