Doeken Wad Naakt geveild


Een selectie uit de doeken van de openlucht fototentoonstelling Wad Naakt wordt geveild voor een goed doel. Het gaat om vijf originele doeken van circa 2,5 x 3,5 meter inclusief frame, in een staande of hangende constructie. Bieden kan vanaf 950 euro.

De tentoonstelling is afgelopen zomer georganiseerd door fotografe Mijke Bos. In een persbericht schrijft ze:

De fotografe van Wad Naakt vertrok zes jaar geleden met een rugzak gevuld met meer wegwerpcamaras dan persoonlijk goed naar Honduras. Ze had een wens: spaans leren en haar hobby delen met kinderen uit achterstandswijken. Haar goedbetaalde baan als consultant in marketing en communicatie gaf haar na 2 jaar al geen voldoening meer.
Dat geplande uitstapje van 4 maanden, veranderde in een woon- en werkverblijf van 3 jaar. Ze richtte de organisatie Libre Expresion op, waar kinderen niet alleen fotografieles ontvangen waarmee thema’s als aids en kinderrechten behandeld worden, maar waar ook leiderschapsprogramma’s te volgens zijn, engelse en franse les. Kortom veel vakken op het vlak van communicatie.
Wad Naakt, het verhaal over de kwetsbaarheid en veerkracht van mens en natuur, is mede tot stand gekomen door haar ervaringen in Honduras.
Libre Expresion is inmiddels uitgebreid naar een nieuw centrum met een nieuwe gedreven hondureze directrice. Er wordt een gallerie opgezet en commerciele foto en talen curssussen worden geboden aan mensen met financiele middelen. Ondanks eigen inkomsten heeft de organisatie geld nodig om investeringen te kunnen maken.
Met een digitale veiling hoopt Mijke de doeken te kunnen verkopen, zodat deze organisatie gesteund kan worden. 4 maanden geleden is er een staatsgreep gepleegd in Honduras. Het vertrouwen neemt af en juist kleine slagvaardige organisaties zoals Libre Expresion kunnen verschil maken.
WANNEER:
U kunt bieden via www.wadnaakt.nl. Wellicht u, of samen met uw bedrijf kunt u een van deze doeken aanschaffen. De digitale veiling loopt tot en met 1 november 2009.

Meer info: Mijke Bos, info@mijkebos.com, 06-28337854
Meer info over Libre Expresion: www.libreexpresion.org

Achtergrondinformatie Wad Naakt:
Van 15 juli t/m 15 september j.l. vond de openlucht fototentoonstelling Wad Naakt van fotografe Mijke Bos plaats. 20 foto’s met een formaat van 2,5m hoog x 3,5m breed zijn te bezichtigen geweest op meerdere locaties op de Zeedijk tussen Moddergat aan de Friese zijde en de Eendenkooi bij Nieuw Onrust aan de Groningse zijde.
Wad Naakt is een beeldverhaal bestaande uit een serie zwart- wit foto’s waarin de interactie tussen natuur en mens onder de aandacht gebracht wordt. In de tentoonstelling wordt de fascinatie voor de mens en de veerkracht van de natuur, in dit geval het wad, belicht.
De impact van deze openlucht tentoonstelling is enorm geweest en regionaal, nationaal en internationaal breed opgepakt door de pers. Zo zijn er zelfs 24 uur 3 doeken verdwenen geweest. Midden september is deze expositie abrupt beeindigd, simpelweg doordat de vergunningen op de dijk afliepen.