Don McCullin zet 25ste editie ‘Perpignan’ luister bij

Het jaarlijkse festival voor fotojournalistiek Visa pour l’Image in Perpignan beleeft begin september zijn 25ste editie. Om dat te vieren zal er onder meer een grote overzichtstentoonstelling zijn van veteraan-oorlogsfotograaf Don McCullin.
In de British Journali of Photography lezen we dat McCullin (77 jaar, maar onlangs wel nog in Syrië aan het werk geweest) de hele Eglise des Dominicains ter beschikking krijgt, een plek waar in eerdere jaren drie of vier tentoonstellingen een plek kregen.

McCullin is niet de enige exposant op leeftijd. Er is ook werk te zien dat nooit eerder is vertoond van John G. Morris, die in 1944 een tijdje optrok naast Robert Capa. Morris ontwikkelde zich later tot een toonaangevende fotoredacteur bij onder meer Life en de New York Times.

Andere fotografen die directeur Jean-François Leroy noemt: Abir Abdullah, Sarah Caron, Rafael Fabrés, Phil Moore, Mohammed Muheisen, Michael Nichols, Andrea Star Reese, Pascal Maitre, Goran Tomasevic, Jerome Sessini en Joao Silva.

British Journal of Photography: Don McCullin to headline Visa pour l’Image’s 25th edition