Donald Weber in Humanity House

Voorafgaand aan de Dag van de Democratie vindt op vrijdagavond 14 september de Nacht van de Dictatuur plaats in Den Haag. Tijdens deze duistere avond vol censuur, revolutie en onderdrukking beleeft de bezoeker de vele facetten van een dictatuur door middel van exposities, filmvertoningen, debatten, toneelspel en interviews, onder meer met de Canadese fotograaf Donald Weber.

Het Humanity House, de plek waar het interview met Weber plaatsvindt, doet samen met het Museon, Museum de Gevangenpoort en ProDemos mee aan de Nacht van de Dictatuur en is van 18.00 uur tot middernacht open.

In het Humanity House vertelt Weber over zijn project Interrogations. Zes jaar lang fotografeerde hij verhoorkamers in de Oekrai?ne en Rusland, waarbij hij het vertrouwen van de strenge politieagenten probeerde te winnen. Nooit werd een buitenstaander toegelaten in de verhoorkamers van de Oekrai?ense politie. Donald Weber kwam wel binnen. Hij legde de intense eenzaamheid van de verdachten vast. Victoria Koblenko zal Donald Weber na afloop interviewen.

Interrogations
14 september van 20.30-22.00 uur.
Toegang: €10,00.
Humanity House

In het Humanity House ondervind je aan den lijve wat het betekent om te moeten overleven in een gebied waar een conflict heerst of een ramp heeft plaatsgevonden. Via een ervaringsreis door het gebouw wordt het onvoorstelbare voorstelbaar gemaakt. Daarnaast biedt het Humanity House een gevarieerd programma van debatten, lezingen, filmvertoningen en exposities.

Het Humanity House is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis en krijgt steun van de gemeente Den Haag en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie.