Donkere Kamer met Gronsky, Kleppe, Hoek, Van der Pluijm

Op maandagavond 4 maart 2013 zal de vijftiende editie van De Donkere Kamer plaatsvinden, een live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie. Ditmaal als gast de wetenschapper Martijn Kleppe, die promotieonderzoek heeft gedaan naar de rol van persfoto’s in de Nederlandse geschiedschrijving.
Naast Martijn Kleppe zal de Estse fotograaf Alexander Gronsky geïnterviewd worden over zijn werk en komt Jan Hoek vertellen over zijn project Me & My Models. Fotografe Ananda van der Pluijm, die onlangs een van de prijswinnaars was bij World Press Photo, zal ook te gast zijn tijdens deze avond. Verder vindt er een presentatie plaats van een nieuw boek voor straatfotografen en lanceert fotografennetwerk PANL haar vernieuwde fotografiewedstrijd. De presentatie van de avond is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ).

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. Wil je een project pitchen? Stuur dan uiterlijk dinsdag 26 februari 2013 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 5 MB naar: pitchjefotoproject@fotografenfederatie.nl en wie weet mag jij maandagavond 4 maart je project komen presenteren. Belangrijk!: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd zullen niet worden meegenomen in de selectie.

Entree:vijf euro
Instelling:Pakhuis de Zwijger
Adres:Piet Heinkade 179
Plaats:Amsterdam

Aanmelden voor het bijwonen van deze avond kan via www.dezwijger.nl