Donkere Kamer met Toledano, Scheltens-Abbenes e.v.a.

Op maandagavond 23 september 2013 vindt de zeventiende editie, en tevens een Unseen editie, van De Donkere Kamer plaats, een tweemaandelijks live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie. Tijdens deze aflevering hebben we de Amerikaanse fotograaf Phillip Toledano te gast die tijdens Unseen te zien zal zijn bij galerie East Wing.

Fotografie-recensent Merel Bem heeft een column geschreven die zij zal voorlezen en fotografenduo Scheltens & Abbenes komen vertellen over hun werk. De jonge fotografe Lonneke van der Palen wordt geïnterviewd en Hester Keijser en Elie Domit vertellen over hun galerie East Wing en de opkomst van Qatar in de kunstwereld.

Verder kunnen bezoekers kijken naar twee multimedia-producties die afgelopen week prijzen wonnen bij de Photo Academy Award: van David Joosten en van Godelieve Krekelberg.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De presentatie van de avond is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie), Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ) en Sanne de Witte (fotograaf/eindredacteur).

€5 entree, aanmelden kan hier

De Donkere Kamer is een initiatief van De FotografenFederatie in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, PhotoQ en Hollandse Hoogte.