Drie Britse prijzen voor Henk van Kooten

In het British Journal of Photography van 23 februari jongstleden troffen we een artikel aan over de Nederlandse portretfotograaf Henk van Kooten, die tijdens de laatste British Professional Photography Awards-uitreiking drie prijzen won, waaronder de ‘BPPA Overseas Photographer of the Year Award’.
Van Kooten, die in Wijchen samen met zijn vrouw Christina Fotostudio Het Portret runt, wordt erkend om zijn compromisloze vakmanschap. Hij kijkt nooit naar werk van collega-fotografen, want hij wil absoluut niet beïnvloed worden.
Ook in de verhouding met zijn opdrachtgevers op het gebied van portret-, bruids- en bedrijfsfotografie toont Van Kooten zich een eigenzinnig man, die intuïtief besluit hoe hij één en ander wil vastleggen. Wanneer hij en zijn opdrachtgever het niet eens kunnen worden over de inhoud van de gewenste foto, moet de opdrachtgever maar op zoek naar een andere fotograaf.
Van Kooten die zijn studio in 1997 opende, wil zich in de toekomst nadrukkelijk als kunstenaar presenteren. Hij zoekt een agent die hem in de galeriewereld gaat introduceren. Op basis van zijn creativiteit, inzet en vakmanschap acht hij het reëel om 15.000 euro per foto te vragen.

Meer over de prijzen: www.bipp.co.uk

De website van Henk van Kooten: www.hetportret.nl