Drie instellingen brengen Britse fotografie

Begin maart openden op drie plekken in Amsterdam tentoonstellingen van Britse fotografen. Huis Marseille brengt een overzichtstentoonstelling, Foam en de Hug gallery hebben een solo-expositie in huis.
• Slideshow in Flash: Made in Britain

De dertien exposerende fotografen en van fotografie gebruik makende beeldend kunstenaars hebben als overeenkomst dat zijn allen woonachtig zijn in Groot Brittannië. De bijdragen van deze fotografen zijn zeer divers. Zo zeer dat de samenstelster, curator Addie Vassie, de kwaliteit van het werk als belangrijkste overeenkomst noemt. Vervolgens blijkt dat een groot deel van de exposanten in hun werk op één of andere manier commentaar geeft op het karakter van de natie waarin zij werken en wonen.

Addie Vassie die, in samenwerking met de staf van Huis Marseille, Made in Britain samenstelde, is freelance curator, publicist en fotoconsulent. In Groot-Brittanië werkte zij 7 jaar als curator voor het Victoria and Albertmuseum. Ze runde een galerie in Notting Hill om vervolgens voor de Photographers Gallery tentoonstellingen samen te stellen.
Sinds 2001 beheert Vassie de Hug Gallery in de Amsterdamse Jordaan, waar zij afwisselend gevestigde en startende fotografen exposeert.

• De hoofdtentoonstelling van Made in Britain is in Huis Marseille
• De tentoonstelling van Robert Davies in Foam
• Meer over Christopher Bucklow en Naglaa Walker bij www.hughug.info