Drie Nederlanders maken kans op Sony Award

Dit jaar hebben acht Nederlanders de nominatielijst bereikt voor de Sony World Photography Awards. Ze zijn geselecteerd uit 112.000 inzendingen en vijf van hen bereikten de shortlist. Drie genomineerden maken nu kans op een Award tijdens World Photo in Londen op 26 april 2012.
Rob Hornstra is bij de professionals een van de drie finalisten in de categorie ‘Arts and Culture’. Hij maakt kans op de uiteindelijke titel (L’Iris D’or), de hoofdprijs van 25.000 dollar en een volledige Sony Alpha DSLR-uitrusting.

In de categorie ‘open’ maakt Istvan Nagy kans op de eerste prijs voor het onderdeel ‘panoramic’. In de categorie ‘jeugd’ maakt Merijn Mulder kans op de eerste prijs voor het onderdeel ‘cultuur’.

Voormalig finalist Robin Utrecht bereikte bij de professionals een plek op de shortlist in de categorie ‘Sport’. Hij maakt geen kans meer op de eindzege.
Nog vier Nederlanders komen voor op de shortlist. David de Jong in de categorie ‘Architecture’, Jeroen Hofman in de categorie ‘Landscape’ en Sanne Maloe Slecht en Patricia van de Camp in de categorie ‘Conceptual’ werden genomineerd.

Voor het tweede jaar op rij worden de Sony World Photography Awards bekend gemaakt in Londen. Vanaf 2007 werd het World Photography Festival (nu World Photo, Londen) en de Sony World Photography Awards-tentoonstelling gehouden in Cannes, dit jaar is wederom Somserset House in Londen de aangewezen locatie. World Photo, Londen vindt plaats van 27 tot 30 april 2012. Tijdens deze festivaldagen zijn er naast het Awards Gala verschillende events, seminars, workshops en tentoonstellingen.

www.worldphoto.org