Drie Nederlandse galeries op fotobeurs in Miami

Gisteren opende Photo Miami, de internationale kunstbeurs voor ‘Photo-based Art, Video & New Media’. Omdat er tegelijkertijd verschillende andere fotografie- en kunstevenmenten lopen, claimt de organisatie het grootste fotografie-evenement ter wereld te zijn.
De gisteren voor het publiek geopende beurs telt bijna zestig deelnemers, waaronder drie Nederlandse galeries. Het betreft Galerie Van Kranendonk uit Den Haag, Galerie Cokkie Snoei en MK Galerie, beiden uit Rotterdam.

Twee andere organisaties die tegelijkertijd hun deelnemers presenteren zijn Art Basel Miami Beach en de Aipad Photography Show. Die laatste is een internationale organisatie van 125 fotogaleries, waarvan er ongeveer 40 in Miami aanwezig zijn.

Galerie Van Kranendonk presenteert het Maarten Wetsema Dog Shoot project. Hondenbezitters kunnen hun huisdier op de beurs laten fotograferen. Daarnaast zijn bekende hondenliefhebbers als Paris Hilton, Brad Pitt, Oprah Winfrey en Madonna uitgenodigd om hun oogappel te laten portretteren.

Niet alle Nederlandse fotogaleries zijn enthousiast over de shows in Miami.
Martin Rogge van de Utrechtse Flatlandgalerie vraagt zich af ‘of een circus als dat in Miami, met 22 beurzen op hetzelfde moment, wel de beste manier is om je te profileren.’ Willem van Zoetendaal van Van Zoetendaal Collections heeft ook een duidelijke mening: ‘Die beurs in Miami is gewoon niet goed genoeg.’

• Voor meer informatie over fotografie in Miami, zie: artfairsinc.com/photomiami