Driedaags evenement over multimedia

Het Nederlands Fotomuseum organiseert in mei drie dagen lang een evenement over multimedia en fotografie onder de naam Photostories – Van slideshow tot webdocumentaire.
Photostories, dat op 19, 20 en 21 mei plaatsvindt, gaat over het gebruik van multimedia door fotografen. Het programma zal onder andere bestaan uit een driedaagse workshop ‘Multimedia Storytelling for Photographers’, met in de middag een breed aanbod van projectpresentaties, praktische sessies over tools en platforms en meetings met internationale experts. Op donderdag- en vrijdagavond zijn er lezingen en presentaties van toonaangevende sprekers.

Met Photostories – Van slideshow tot webdocumentaire kan de Nederlandse fotograaf nader kennis maken met verschillende perspectieven op het gebied van nieuwe media. Thema’s zijn bijvoorbeeld: ‘Nieuwe manieren van verhalen vertellen’, ‘Wat is nou eigenlijk een webdocumentaire?’, ‘Toekomst van de fotojournalistiek’ en ‘Andere manieren om een publiek te bereiken.’

Het evenement wordt georganiseerd door het Nederlands Fotomuseum in samenwerking met PhotoQ, Paradox, Noorderlicht en IDFA DocLab en is een initiatief van de intendant documentaire fotografie, met financiële steun door het Fonds BKVB.

Binnenkort volgt meer informatie over het programma.