‘Drop’ je project voor kans op Dutch Doc Photo Award

Wie voorheen kans wilde maken op de Duth Doc Photo Award was afhankelijk van ‘poortwachters’, die werk voordroegen voor de lijst van kandidaten. Fotografen kunnen nu actiever proberen hun werk voor te dragen, ook als ze de voordragende deskundigen niet kennen: via een dropbox van Dutch Doc.

Fotografen kunnen niet direct werk indienen bij de deskundigen maar het is wel mogelijk projecten onder hun aandacht te brengen. Dit kan door een dropbox account aan te maken en een uitnodiging te sturen naar info@dutchdocaward.nl. De organisatie van Dutch Doc bekijkt de map en accepteert de uitnodiging. De map komt in de dropbox te staan en vervolgens kunnen de deskundigen de dropbox met de ingediende projecten bekijken. Lees eerst de voorwaarden op www.dutch-doc.nl/procedure/ voordat je een project indient. De deadline is maandag 20 januari 2014 tot 24.00 uur.

De Dutch Doc Photo Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de maker van het beste documentaire fotografieproject van het afgelopen jaar. Voorwaarde is dat het gaat om een documentaire fotografie-project dat in 2013 is verschenen en/of aan het publiek is gepresenteerd.

De selectie van de Dutch Doc Award bestaat elk jaar uit twee stappen: vijftien deskundigen stellen een longlist samen van de naar hun oordeel beste documentaire fotografieprojecten, vervolgens kiest een jury daaruit maximaal zes nominaties en een winnaar. De namen van de deskundigen die de longlist voor de Dutch Doc Award 2014 samenstellen zijn te vinden op www.dutch-doc.nl. De longlist wordt op begin februari 2014 gepubliceerd, dan zal ook de samenstelling van de jury bekend worden gemaakt.