Dutch Doc Award en Tropenmuseum gaan samenwerken

Het Tropenmuseum en Nederlands grootste documentaire prijs Dutch Doc Award gaan de komende drie jaar een samenwerking aan. Dit staat in een nieuwsbericht van Dutch Doc Award.Het bericht vertelt dat het Tropenmuseum de komende tijd steeds meer samenwerkingen aangaat met soortgelijke externe partijen.

Zowel Dutch Doc Award als het Tropenmuseum wil de Nederlandse documentaire fotografie stimuleren. Rond de uitreiking van de Dutch Doc Award zal in het Tropenmuseum een tentoonstelling te zien zijn met het beste van de Nederlandse documentaire fotografie. Door deze samenwerking hopen beide partijen nog meer fotografie geinteresseerden in het museum te kunnen ontvangen.

Directeur van het Tropenmuseum, Peter Verdaasdonk licht toe: ‘We delen dezelfde passie. Net als Dutch Doc willen we – vaak verborgen – verhalen vertellen, waarmee we bezoekers kunnen laten ontsnappen aan de waan van de dag. Zowel met documentaire fotografie als met onze tentoonstellingen kun je laten zien hoe universeel thema’s en gevoelens zijn.’

Dutch Doc was de afgelopen twee jaar in Utrecht te gast, maar heeft nu met het Tropenmuseum een museale partner in de hoofdstad gevonden.
Het museum wil de komende jaren de Dutch Doc tentoonstelling verbreden door ook foto’s te selecteren en te tonen uit de eigen collectie die uit meer dan 180 duizend foto’s bestaat. Daarnaast wil het museum jaarlijks een fotograaf een documentaire opdracht verlenen.

www.dutchdocaward.nl