Dutch Doc Award stapt over op twee-jaarlijkse uitreiking

Het bestuur en de organisatie van Dutch Doc Photo hebben besloten de Dutch Doc Photo Award om het jaar uit te gaan reiken. Daarmee vervalt de editie van 2015. Het aanbod van interessante documentaire fotografie projecten waaruit de jury een keuze kan maken, wordt hierdoor verruimd, aldus een persbericht.

Het bericht vervolgt:
Ook geeft het de organisatie ruimte om zich te oriënteren op nieuwe samenwerkingsmogelijkheden met andere partners op het gebied van documentaire fotografie. Op dit moment vinden gesprekken met potentiële partners plaats om te onderzoeken hoe krachten kunnen worden gebundeld en welke opzet daarbij het beste past.

De afgelopen vijf jaar werd de Dutch Doc Photo Award van € 20.000,- jaarlijks toegekend aan de maker(s) van het beste Nederlandse documentaire fotografieproject van het voorafgaande jaar. Het doel van de prijs, om de kwaliteit van documentaire fotografie in Nederland te stimuleren en de mogelijkheden voor fotografen te creëren om documentair werk te maken en die aan een zo breed mogelijk publiek te tonen, zal in de nieuwe opzet voorop blijven staan.

De vijfde editie van Dutch Doc Photo werd vorig jaar met een tentoonstelling en prijsuitreiking in het Tropenmuseum met veel enthousiasme door de pers en het publiek ontvangen. De presentatie van alle 34 voorgedragen inzendingen trok in zes weken tijd ruim 13.500 bezoekers. De aan Rob Hornstra en Arnold van Bruggen uitgereikte Dutch Doc Photo Award voor het ‘Sochi Project’ kreeg veel bijval van het vakpubliek. De Anna Cornelis Publieksprijs ter waarde van € 5.000,-, werd uitgereikt aan Jimmy Nelson voor ‘Before They Pass Away’.

 

www.dutch-doc.nl