Earthbound laat ontwikkeling Brabants platteland zien

De vele veranderingen van het Brabantse platteland in beeld brengen, dat is het doel van het project Earthbound, waarin kunstenaars en wetenschappers hun persoonlijke visie op dit thema geven.  De tentoonstelling wordt vrijdag 9 november om 17.00 uur officieel geopend door burgemeester ir. G. J. M. Braks. De expositie Earthbound is van 9 november tot en met 30 december 2007 te zien in CBKV de Krabbendans te Eindhoven.
Earthbound is het eerste project van Platform Zibra en bestaat uit de volgende onderdelen: Onderzoek naar de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van het Brabantse platteland, de opdrachtverstrekking aan de fotografen,  reizende tentoonstelling, lezingen en educatie. In 2008 – 2009 zal Zibra de fotowerken in diverse streekmusea in Brabant tentoonstellen.

De fotografen die aan Earthbound hebben meegewerkt zijn: Paul Bogaers, Hans Wilschut, L.J.A.D. Creyghton, Wytske van Keulen, Wiesje Peels, Ilse Schrama en Marco van Duyvendijk.

Tegelijkertijd met de tentoonstelling verschijnt het bijzondere fotoboek Earthbound, met veel foto’s en essays over de ontwikkelingen van het platteland en visies op het fotowerk.

De essays in het boek zijn geschreven door:
– Prof. Frits Gierstberg, hoofd tentoonstellingen Nederlands Fotomuseum Rotterdam,  bijzonder hoogleraar Fotografie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
– Ton Duffhues, Beleidsmedewerker ZLTO, onderzoeker ‘Waarde van het [platte]land’
– ir. Joks Janssen (onderzoeker Ruimtelijk Plan Bureau, Den Haag)

Donderdag 13 december (19-22 uur) zijn er lezingen van Frits Gierstberg van het Nederlands Fotomuseum en Joks Janssen, onderzoeker Ruimtelijk Plan Bureau, Den Haag.

Meer informatie