Ed Ou extra gast bij Donkere Kamer #4

Een interview met de Canadese fotograaf Ed Ou is toegevoegd aan het programma van De Donkere Kamer #4 maandagavond in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Ou krijgt bij World Press Photo dit jaar de eerste prijs in de categorie Contemporary Issues Series. Het gesprek maandag zal vooral gaan over Ou’s werk van de afgelopen maanden in Egypte en Libië.
Ou (24) begon vijf jaar geleden tijdens een studie in het MIdden-Oosten met werk als fotojournalist tijdens de oorlog tussen Israël en Hezbollah in Libanon. Hij werkte aanvankleijk voor agentschappen als Reuters en AP en doet sinds een jaar, als fotograaf van Reportage by Getty Images veel voor de New York Times.

Vorig jaar was Ed Ou deelnemer aan de Joop Swart Masterclass van World Press Photo. Hij spreekt Engels, Arabisch en Mandarijn en kan zich ook aardig redden in het Hebreeuws en Frans.

Website Ed Ou

Nota bene:

Bezoekers van De Donkere Kamer #4 van komende maandag wordt verzocht behalve de gebruikelijke entree van 5 euro als extra nog een munt van 2 euro mee te nemen. Voor iedereen die dat doet wacht maandag een verrasing.

Op het programma van De Donkere Kamer #4 staan verder drie pitches van fotografen, een column van Marc Prüst en gesprekken met en presentaties van Wendelien Daan, Jeroen Hofman, Tobias Reymond, Rob Hornstra en de organisatoren van de Gouden Grijns, Merlijn Doomernink en Roger Cremers.

Meer over het programma: De Donkere Kamer #4

Interview met Cremers en Doomernik over de Gouden Grijns: Humor is heilig

De Donkere Kamer #4 from iris box on Vimeo.