Ed van der Elsken en anderen over Amsterdam tijdens Joint Venture 3

Op dinsdag 28 en woensdag 29 juni organiseert Pakhuis de Zwijger voor de derde maal het seizoensaflsuitende festival Joint Venture. Het thema is @Amsterdam en wordt benaderd vanuit alle denkbare disciplines, waaronder natuurlijk ook fotografie.
Te gast zijn o.a. Robert Alberdingk Thijm (A’dam-E.V.A.), regisseur Eddy Terstall en stadsdichter F. Starik. Andere onderdelen van het programma zijn een korte filmvertoning van Ed van der Elsken en een remake door Jan Rothuizen, een video-installatie van Matthias Oostrik en de Bright Uitpakarty door David Lemereis.

Op dag één van Joint Venture laten we makers uit verschillende disciplines aan het woord die in hun werk Amsterdam gebruiken als decor, onderwerp of inspiratiebron om hun verhaal te vertellen. Verborgen kanten van de stad worden belicht, bekende plekken herontdekt en nieuwe verhalen worden verteld. De avond start in het verleden met de vertoning van een korte versie van ‘Een fotograaf filmt Amsterdam’, een filmproject van fotograaf Ed van der Elsken uit 1982.

Dag twee van Joint Venture zal in het teken staan van techniek en creativiteit.

Kijk voor het hele programma op www.dezwijger.nl/jointventure