Eddy Posthuma de Boer, Gerard Reve en de Beatles

Afgelopen maandag nam fotograaf Eddy Posthuma de Boer (1931) het woord nadat Hinde Haest in de PhotoQ Bookshop haar onderzoek had gepresenteerd over de manier waarop schrijver Gerard Reve naar voren komt op de vele portretten die van hem zijn gemaakt. Hieronder een korte uit de hand geschoten videoregistratie.

Posthuma de Boer haakt in op een foto (zie boven) die hij eind jaren zestig maakte voor een serie posters in opdracht van de toenmalige succesvolle affiche- en kaartenuitgever Verkerke.

Posthuma de Boers spontane interruptie maakte onderdeel uit van de presentatie door het Rijksmuseum van twee nieuwe boeken in de serie kunsthistorische onderzoeken die tot stand komen op initiatief van het Manfred en Hanna Heiting Fonds. De twaalfde en dertiende publicatie betreffen boeken van Hinde Haest over de publiciteitsfoto’s van Gerard Reve, en van Laura Roscam Abbing over kleurenfoto’s van Jacob Olie jr.

Meer over de avond: Presentatie nieuwe boeken in serie Rijksmuseum Studies in Photography

Alle 13 delen van de Rijksmuseum Studies in Photography zijn te koop in de PhotoQ Bookshop aan de Ferdinand Bolstraat 1 in Amsterdam.
Momenteel staan de net gepubliceerde delen 12 en 13 ook in de webshop. De andere delen worden hier snel aan toegevoegd: PhotoQ Bookshop