Een nieuw huis voor de Britse Photographers’ Gallery

Het populairste instituut voor fotografie in het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat zij een nieuwe locatie in het centrum van Londen heeft verworven. In het nieuwe gebouw van vier verdiepingen zullen tezijnertijd
grotere exposities en meer evenementen mogelijk zijn dan in de huidige locatie in Covent Garden.

Het nieuwe adres, Ramillies Street 16-18 in het Londonse West End, ligt tussen de drukke winkelstraat Oxfordstreet en de trendy wijk Soho.
De verhuizing, mogelijk gemaakt door een subsidie van 3,5 miljoen Britse ponden (ruim 4,5 miljoen euro) van de Art Council of England, wordt in het British Journal of Photography enthousiast toegelicht door Martin Parr.
Parr, in zijn functie als ’trustee’ van de Photographers’ Gallery, verwacht dat het instituut straks nog beter in staat is jonge talenten te presenteren en ouder werk in een nieuw context te plaatsen.
Er komt dan ook ruimte educatieve programma’s rond fotografie op te zetten.
De verhuizing is noodzakelijk geworden, omdat het bezoekersaantal groot is en blijft stijgen. Vorig jaar is de Photographers’ Gallery door meer dan een half miljoen mensen bezocht, een stijging van 10 % ten opzichte van 2003.
Meer informatie bij het British Journal of Photography