Een overzicht van de nieuwsfotografie uit New Orleans

De recente nummers van de Amerikaanse webmagazines Digital Journalist en PDN Online brengen overzichten van het werk van de vele Amerikaanse fotojournalisten die de watersnoodramp in New Orleans coverden. Bovendien zijn er geschreven verslagen van hun ervaringen en hier en daar discussies over wat er kan/kon en mag/mocht.
Een indrukwekkende serie foto’s bij de Digital Journalist: The Eyes On The Storm

Over de ethiek van het fotograferen van dodelijke slachtoffers een column in de Digital Journalist: The Truth and Nothing But the Truth
Eerder op PhotoQ: Protest journalisten tegen fotoverbod doden New Orleans
En intussen lezen we op Villamedia:
CNN mag bergen lichamen filmen
De Amerikaanse tv-zender CNN heeft zaterdag een kort geding gewonnen en mag nu het bergen van lichamen uit het door Katrina getroffen gebied filmen. De federale autoriteiten hadden dat verboden, om de waardigheid van de doden niet te schenden en te voorkomen dat familieleden mogelijk hun naasten op de beelden herkennen. CNN beriep zich op de vrijheid van meningsuiting. Bron: ANP via Planet.

Webmagazine Salon viel het op dat blanken in fotobijschriften levensmiddelen vonden, terwijl zwarten ze stalen: "Looting" or "finding"?

Verschillende initiatieven helpen getroffen fotografen in New Orleans: Photography Groups Help Those Affected by Hurricane