Eerste prijs bij POYi voor Afrikaner Blood

Ilvy Njiokiktjien en Elles van Gelder hebben met hun multimediaproductie Afrikaner Blood de eerste prijs gewonnen bij Pictures of the Year International (POYi), in de categorie ‘Issue Reporting Multimedia Story’.
POYi is een jaarlijkse fotocompetitie die voor de 67ste keer is georganiseerd. In twintig dagen bekijken verschillende jury’s werk in een vijftigta categorieën. De wedstrijd heeft een internationaal karakter, maar wel met een duidelijk Amerikaans accent. De organisatie is in handen van het Donald W. Reynolds Journalism Institute aan de Missouri School of Journalism.

Njiokiktjien kreeg in de POYi-jurering dit jaar eerder al eerder twee prijzen: in de categorie News Division/Feature kreeg ze een derde prijs voor een foto die ze maakte in Hebron en een Award of Excellence voor de printversie van Afrikaner Blood.

Ilvy Njiokiktjien en Elles van Gelder maakten in 2010 en 2011 hun reportage over het Kommandkorps, een extreem-rechtse jeugdvereniging in Zuid-Afrika, die zowel in magazines als op websites is gepubliceerd in Vrij Nederland, De Standaard Weekblad (België), The Telegraph Magazine (UK) en L’Espresso (Italië). Ze verdienden er eerder een nominatie mee bij de Canon Prijs, de multimedieprijs van de Zilveren Camera.

www.poyi.org

Eerder op PhotoQ: Tweemaal prijs by POYi voor Ilvy Njiokiktjien