Eigen ID voor de PocketWizard Plus III

Zeker bij sportwedstrijden worden remote triggers geregeld gebruikt. Dat kan al snel leiden tot een conflict als je dezelfde kanalen gebruikt. Nu heeft de PocketWizard Plus III een aardige keuze aan kanalen, je moet wel net de goede gebruiken. Als oplossing biedt PocketWizard nu een eigen ID aan voor de Plus III. Dat was al eerder mogelijk met de MultiMax, maar die is ondertussen uit de roulatie genomen.

Met de eigen ID weet je zeker dat niemand anders jouw camera of flitser kan laten afgaan. De code wordt bovenop een van de frequenties verzonden en vervangt dus een van de standaard frequenties. De ID’s zijn compatibel met die van de MultiMax, als je dus al een MultiMax hebt met een eigen ID kun je een Plus III laten aanpassen. Overigens werken de eigen ID’s alleen met een MultiMax met USB aansluiting.

Om een eigen ID voor de PocketWizard Plus III te krijgen, moeten de transceivers opgestuurd worden naar de fabrikant in Amerika. Zij zijn de enige die de persoonlijke ID’s kunnen programmeren omdat zo de unieke code kan worden gegarandeerd. Je moet vanzelfsprekend minimaal twee compatibel zenders hebben, dat kan zowel de MultiMax als de Plus III zijn. Per apparaat kost het installeren per ID $95, plus de verzendkosten naar en van de fabrikant. Wie nog een oude non-USB MultiMax heeft kan deze tot 1 juli 2015 tegen korting omruilen voor een Plus III of een nieuwe MultiMax, voor zover die nog voorradig zijn. Een Plus III kost dan $75 (mits het scherm van je MultiMax nog intact is), een USB MultiMax $195 (mits je huidige firmware versie 6 of ouder heeft). Voor je de trigger opstuurt, is het slim om eerst contact op te nemen met de fabrikant op info@pocketwizard.com. In principe duurt het installeren twee weken voor, voor $50 extra word je bovenaan de lijst gezet en zal je alles sneller retour hebben.

pocketwizard.com