Eindexamenkandidaten fotografie bij VPRO De Avonden

Vrijdagavond 1 juli wijdt de VPRO het ‘kunsthalfuur’ in het programma De Avonden aan drie vers afgestudeerden van de afdeling fotografie van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda.
Op vrijdag ontvangen 18 studenten van de afdeling fotografie na 4 jaar studie het diploma. Naar aanleiding van deze mijlpaal spreekt L.J.A.D. Creyghton van De Avonden met drie van hen: Famke Backx, Job Janssen en Adriaan van der Ploeg.

Volgens de aankondiging van de VPRO zal er ondermeer gesproken worden over: lolita’s, femme fatales, dolgedraaide managers en vliegende nazi’s, brancards en de kleur van bloed, werkelijkheid en fictie, het maken van ‘feelgood’ foto’s, de fun, de studie, kritiek en beoordelingen, de persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie, het dagboek dat niet meer werd beschreven en het verhaal over het nut van ‘de naakte man op maandag’.

Het programma is te beluisteren via de middengolf (AM 747) of de locale kabel. Het werk van de studenten is in de academie en in een Rotterdamse galerie te bekijken.

Zie ook eerder nieuwsbericht: Academies tonen werk eindexamens