Engelse paparazzi bevochten met filmbeelden

De advocaten van Kate Middelton, de verkering van de Britse Prince William, gaan filmbeelden gebruiken als bewijsmateriaal tegen fotografen die haar hinderlijk volgen. Het kantoor Harbottle & Lewis heeft bij de Press Complaints Commission gemeld dat men beschikt over ‘verontrustend’ materiaal van paparazzi die de privacy van Middleton geweld aan doen, zo meldt de Guardian.
Prince William is de zoon van Prince Charles en Lady Di en is na zijn vader de eerste in lijn voor de troonopvolging. In de Britse pers worden continu vergelijkingen getrokken tussen de manier waarop Kate Middelton door fotografen wordt gevolgd en de fatale wijze waarop Lady Di aan haar einde kwam. Speciale foto’s van de prinses-in-wording hebben de makers soms al tienduizenden euro’s opgeleverd.

Morele discussies hierover hebben ertoe geleid dat een groot aantal bladen paparazzi-foto’s van Middleton boycot. Magazines en kranten als Hello!, the Sun, the Times en News of the World hebben laten weten dat ze alleen maar Middleton-foto’s plaatsen als die zijn aangeleverd door de conventionele persbureaus als Press Association.

Lees meer in the Guardian:
Hello! joins Middleton picture boycott
Kate, it won’t grate to say cheese