Entree-avond met Hannes Wallrafen en Lies Ros

Komende donderdag, 21 september, organiseert de stichting &Tree onder de noemer &Photo weer een avond over fotoboeken. In Foam spreken Hannes Wallrafen en vormgever Lies Ros onder meer over de fotoboeken die zij samen maakten:
‘Uitnodiging voor de eerstvolgende &PHOTO bijeenkomst op 21 september in FOAM, Amsterdam.

&PHOTO
Locatie FOAM
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam

Programma donderdag 21 september
19.00 – 20.00 fotograaf Hannes Wallrafen en vormgever Lies Ros, over fotoboeken die zij oa samen hebben gemaakt
20.00 – 21.00 vragen en bespreken meegebrachte boeken
vanaf 21.00 uur borrel in café Schiller Rembrandtplein
*koffie en thee is in FOAM aanwezig

Hannes Wallrafen
Hannes Wallrafen heeft een belangrijke rol in de Nederlandse fotogeschiedenis gespeeld door zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de documentaire fotografie. In de jaren ’70 en ’80 gebruikt hij zijn camera als wapen om onrecht binnen en buiten ons land aan de kaak te stellen. Hij reist onder andere naar Iran, Noord-Ierland, India en Chili en publiceert zijn foto’s in talloze bladen en boeken.
Vanaf midden jaren ’80 verschuift zijn benadering van de fotografie.
Wallrafen gaat zich opstellen als een regisseur en zet de werkelijkheid naar zijn hand om de foto inhoudelijk vorm te geven. Van het afbeelden van gebeurtenissen gaat hij over tot het verbeelden ervan. Niet langer wordt het beslissende moment gezocht, maar het wordt weloverwogen gecreëerd. Hij maakt geen ‘fictieve droomplaatjes’ maar bewust geregisseerde tijdsdocumenten die commentaar geven op wereldgebeurtenissen. In het voorjaar 2004 werd Wallrafen door een erfelijke ziekte nagenoeg blind. Sindsdien ontdekt hij de wereld van het geluid.
Zie ook www.wallrafen.info

Lies Ros
Grafisch ontwerper, werkte vanaf 1977 samen met Rob Schröder en Frank Beekers; sinds 1981 onder de naam ‘Wild Plakken’. Lies Ros heeft meerdere boeken van Hannes Wallrafen vormgegeven.

Aanmelding

Voor &PHOTO leden is het gratis.

Alleen een avond bijwonen kost 7,50 graag contant betalen. Of voor 18 september overmaken op ABN Amro bankrekeningnummer 48 55 40 797 te Amsterdam.

Aanmelden via info@stichtingentree.nl

Voor meer informatie kan je telefonisch contact opnemen met Anoushka van Velzen via 06 29 251 433.

Voor informatie over &PHOTO en kunstenaarscollectief &tree www.stichtingentree.nl