Erwin Olaf en uitgever keuren druk OWN af

Het nieuwe overzichtsboek van Erwin Olaf, OWN, zal de komende cadeaumaand moeten missen. Olaf en uitgever Lido keurden de handelseditie af wegens gebrekkige kwailiteit van het drukwerk.
Lido liet het boek drukken in China. Bij aankomst van de eerste exemplaren – rond de signeersessie van Erwin Olaf op Paris Photo op 11 november, bleek de kwaliteit niet te voldoen aan de standaarden die de fotograaf en de uitgever stellen, aldus een gezamenlijke verklaring. Andere signeersessies zijn inmiddels afgelast.

De kopers van de 25 exemplaren in Parijs kunnen bij een volgende signeersessie een nieuw gesigneerd exemplaar verkrijgen. Naar verwachting is een verbeterde druk beschikbaar in maart 2012.

OWN is samengesteld als een overzicht van Olafs werk, naar aanleiding van de uitreiking van de Johannes Vermeerprijs, een belangrijke staatsprijs voor kunst. Naast de handelseditie is er in een oplage van 300 een speciale editie verschenen op groot formaat – prijs: 450 euro – die inmiddels geheel is uitverkocht.

Verklaring Erwin Olaf op Facebook: Dear all