Erwin Olaf wil speelfilm maken

Erwin Olaf is bezig afscheid te nemen van de opdrachtfotografie. Tegen het AD vertelde hij deze week: ‘Ik voel steeds meer de behoefte om echt als vrije kunstenaar te gaan werken en niet meer foto’s in opdracht te maken. Ik ben met een aantal mensen geld bij elkaar aan het sprokkelen om een speelfilm te maken. Dat lijkt me erg leuk.’
Eerder deze week kwam Olafs naam even voorbij door een stevige brand in een pand naast zijn Amsterdamse studio. Maar hij is dezer dagen vooral druk bezig met het afronden van een overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Franse Lyon.

In het stukje in het AD zegt hij verder: ‘Ik hoef mensen niet meer zo nodig te overtuigen. Vroeger was het ‘Wham! Kijk eens wat ik kan!’. Maar ik ben ouder geworden, het is nu de tijd van bezinning. Je kunt wel zeggen dat de tweede fase van mijn leven is begonnen.’

AD: Erwin Olaf sprokkelt geld bij elkaar voor speelfilm

In de New-Yokrse galerie Hasted Kraeutler is t/m 27 april de serie Berlin van Erwin Olaf te zien. Het blog Lightbox van het magazine TIME wijdt er een artikel met slideshow aan: Portraits of a New World